
En çok merak edilen ekim zamanlarının ideal hava sıcaklıklarını tutturabilmesi için önemli olan fide sürelerini bu yazımızda konuşacağız..
Ekilen Tohumların Fide Olma Süreleri
Sebzelerin tohum olarak ekildikten sonra fide haline gelme sürelerini bu başlık altında derledim. Eminim ki sizlere de faydası olacak. Fide olma süresi önemli çünkü tohumların ve fidelerin istedikleri sıcaklıklar farklı. Bölgenize göre bunu ayarlamanız ona göre ekim yapmanız gerek aksi takdirde istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.
Ve unutmamak gerek ki dış ortam sıcaklıkları ve güneş görme süreleri, bakım, sulama, gübreleme ile ilgili 3-5 günlük farlılıklar olabilir.

maydanoz tohumu
Ürün |
Ocak-Şubat |
Mart-Nisan |
Mayıs-Haziran |
Temmuz-Ağustos |
Eylül-Ekim |
Kasım-Aralık |
---|---|---|---|---|---|---|
Domates | 40-45 Gün | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 30-35 Gün | 30-35 Gün | 40-45 Gün |
Biber | 50-55 Gün | 40-45 Gün | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 35-40 Gün | 45-50 Gün |
Patlıcan | 50-55 Gün | 40-45 Gün | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 35-40 Gün | 45-50 Gün |
Hıyar | 25-30 Gün | 20-25 Gün | 15-20 Gün | 15-20 Gün | 20-25 Gün | 25-30 Gün |
Kabak | 20-25 Gün | 20 Gün | 15-20 Gün | 15-20 Gün | 15-20 Gün | 20-25 Gün |
Kavun | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 30 Gün | 30 Gün | 30 Gün | 35-50 Gün |
Karpuz | 40-45 Gün | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 30-35 Gün | 35-40 Gün | 40-45 Gün |
Marul | 30-35 Gün | 25-30 Gün | 25-30 Gün | 30 Gün | 25-30 Gün | 30-35 Gün |
Lahana | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 30 Gün | 30 Gün | 30 Gün | 35-40 Gün |
Brokoli | 35-40 Gün | 30-35 Gün | 30 Gün | 30 Gün | 30 Gün | 35-40 Gün |
Başlığın sizlere faydalı olması ümidiyle.. Yorumlarınızı bekliyorum bol hasatlar.